Nieuwe wegen naar een toekomstbestendige Friese cultuursector

25 febrewaris 2021

UITNODIGING ONLINE INSPIRATIESESSIE

Donderdag 18 maart van 11.00 tot 14.00 uur organiseert de provincie Fryslân de digitale inspiratiesessie: Nieuwe wegen naar een toekomstbestendige Friese cultuursector.

Medewerkers van culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, makers en creatieve professionals nodigen we uit om in gesprek te gaan over nieuwe kansen voor de toekomst. Hoe kunnen we met veerkracht de uitdagingen in het Corona en post-Coronatijdperk aan?

Programma

Tijdens deze online-sessie gaan we in groepjes aan de slag met inspirerende voorbeelden, is er ruimte voor gesprek en kijken we vooruit. Welke ideeën en mooie voorbeelden zijn er om nieuwe samenwerkingen aan te gaan én tot nieuwe businessmodellen te komen? Hoe kunnen we onze ruimte (ook virtueel) anders gebruiken om publiek te blijven trekken? Hoe kunnen wij onze veranderkracht inzetten en bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken?

De afgelopen elf maanden is er hard gewerkt om bestaande activiteiten op een alternatieve manier door te laten gaan, zij het online, zij het buiten of verspreid over meerdere locaties. Wij nodigen een aantal cultuurmakers uit om te vertellen hoe zij die shift hebben gemaakt, wat daarbij is komen kijken en hoe zij naar de toekomst kijken. We gaan niet alleen vragen stellen, maar bieden ook concrete handvaten en inspirerende voorbeelden. 

Aanmelden

Ben jij erbij? Je kunt je aanmelden, via cultuur@fryslan.frl., o.v.v. je naam en organisatie.

Er is plek voor maximaal 70 personen. 

Begin maart ontvang je het definitieve programma en kun je je voorkeur aangeven voor 2 breakout-sessies.
 

Graag tot ziens op 18 maart!

Team cultuur