Challenging the local | Een internationale theaterontmoeting

20 novimber 2019

Ben je speler, maker of bestuurder in het amateurtheater? Laat je inspireren en informeren tijdens de tweedaagse conferentie amateurtheater ‘Challenging the local’! Challenging the local is een initiatief van STAF, Keunstwurk en NHL Stenden waarin van gedachten gewisseld wordt over de status van het amateurtheater in verschillende landen.

Op zaterdag 14 december worden er aansprekende workshops en masterclasses gegeven onder leiding van ervaren internationale docenten. In de ochtend zijn er twee masterclasses op het gebied van schrijven en acteren. Na een voedzame lunch en een presentatie in de kerk van Bakkeveen kun je nog twee masterclasses op het gebied van beweging en acteren volgen. Voor bestuurders is er de mogelijkheid om de bijeenkomst met wetenschappers/onderzoekers in de middag bij te wonen. Je kunt je opgeven voor maximaal twee masterclasses: één in de ochtend en één in de middag.

Je kunt je tot woensdag 11 december aanmelden via deze link.

Programma

 • 10.00 – 10.30 uur ontvangst
 • 10.30 – 13.00 uur
  • Workshop schrijven (o.l.v. Sigríður Lára Sigurjónsdóttir / IJsland)
  • Workshop acteren (o.l.v. Simone Spiteri / Malta)
 • 13.00 – 13.45 uur Lunch (biologische en regionale producten)
 • 13.45 – 14.45 uur Presentatie Bakkeveen in de kerk
 • 15.00 – 17.30 uur
  • Workshop Beweging (o.l.v. Éva Thoman / Hongarije )
  • Workshop acteren (o.l.v. Livio Andreina / Zwitserland)
  • Bijeenkomst wetenschappers + staf

Praktische informatie

Datum Zaterdag 14 december 2019
Tijd Van 10.30- 17.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Locatie Dundelle, Mjûmsterwei 16, Bakkeveen
Prijs € 40,- p.p inclusief lunch
Taal Nederlands en Engels
 

Over de docenten

Simone Spiteri
Simone is een toneelschrijfster, regisseuse en actrice uit Malta. Tevens artistiek leider van Dù Theater in Valetta. Producent/schrijfster van het baanbrekende toneelstuk Appuntamenti (2009) dat afgelopen jaar een vervolg kreeg.

Éva Thoman
Éva Thoman is gediplomeerd klassiek uitvoerend balletdanseres, dansdocent en maker uit Hongarije. Ze danste bij het Hongaarse Szegedi ballet. In 2005 studeerde Éva af bij de docentenafdeling van Fontys Dance Academy Sindsdien is ze werkzaam als choreograaf en dansdocent. Ze richtte in 2008 Évadánst op en geeft sinds 2009 les aan de vooropleiding van de Fontys Dance Academy. Ook doceert Éva bij diverse andere ballet- en dansscholen, theaters en bewegingsgroepen.

Livio Andreina
De in Zwitserland geboren Livio is een veelzijdig acteur, regisseur en theatermaker. Hij doorliep opleidingen in Arnhem en Moskou en is betrokken bij verscheidende theaterproducties in Zwitserland, Nederland. Eveneens verbonden (geweest) bij Schule für dramtische Kunst (Moskou), Tumanaschwili Film Actors Studio (Georgië) en Theaterstudio von Ahmed Kamal (Caïro). Regisseert in 2020 ‘Das Grosse Welttheater’ van Lukas Bärfuss.

Sigríður Lára Sigurjónsdóttir
Sigríður is toneelschrijfster en schrijft sinds 1999 stukken, voornamelijk voor amateurtoneel. Won tweemaal de ‘National theatre of Iceland Most interesting amateur production of the year’ en werkt vaak als schrijver en theatermaker met het Hugleikur theatergezelschap in Reykjavik. Schreef en regisseerde vele korte toneelstukken en maakt deel uit van de STEP researchgroep met de focus op amateurtheater in verschillende Europese landen.

Challenging the local is een samenwerking van Keunstwurk, Staf (Stichting Amateurtoaniel Fryslân) en NHL Stenden opleiding Docent Theater.